Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Технички преглед на Дигалки

Среда, 10 Август 2011 11:45 Администратор
Печати PDF

 

 1. Технички преглед и испитувањa пред ставање во употреба (прв технички преглед
 2. Периодичен и вонреден технички преглед и испитувањe
 3. Технички преглед и испитувањa после значајна промена или настаната несреќа

 

 • мостовски дигалки (кранови)
 • портални и полупортални дигалки (кранови)
 • подвижни и неподвижни конзолни дигалки (кранови)
 • подвижни и неподвижни дигалки (кранови) со столб или кула
 • мобилни дигалки (кранови)
 • дигалки монтирани на возила
 • дигалки кои служат за подигнување на лица на висина поголема од 2 m
 • дигалки за одржување и сервисирање на возила
 • сите други дигалки што работат со помош на челични јаже, верига или друг елемент
 • сложени макари и витла
 • сите видови механизми за подигање и/или влечење на товар
 • виљушкари
Последно освежено на Среда, 17 Август 2011 07:15
| + -