Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Технички преглед на Опрема под притисок

Среда, 10 Август 2011 12:01 Администратор
Печати PDF

 

  1. Технички преглед и испитувањa пред ставање во употреба (прв технички преглед и испитување)
  2. Периодични и вонредени технички прегледи и испитувањa (технички преглед на надворешноста,технички преглед на внатрешноста, проверка на интегритетот)

 

  • парни котли и нивна инсталација
  • садови под притисок и нивни инсталации
  • постројки од опрема под притисок
  • магистрални нафтоводи и гасоводи
  • инсталации за полнење (постројки кои содржат опрема под притисок за складирање на гасови под притисок наточени од пренослива опрема под притисок; постројки кои се определени да наточуваат гасови под притисок во возила за земјена, водна или воздушна пловидба)

 

Последно освежено на Среда, 17 Август 2011 07:19
You are here:   HomeПодрачје на инспекцијаТехнички прегледиОпрема под притисок
| + -