Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Технички преглед на Лифтови

Среда, 10 Август 2011 11:31 Администратор
Печати PDF

 

 1. Технички преглед и испитувањa пред ставање во употреба (прв технички преглед)
 2. Периодичен и вонреден технички преглед и испитувањa
 3. Технички преглед и испитувањa после значајна промена или настаната несреќа

 • лифтови (за лица, лица и стоки или само стоки со пристап на лица)
 • лифтовски платформи (залица, лица и стоки или само стоки со пристап на лица)
 • платформи за скали
 • транспортери за лица (ескалатори и подвижни ленти)
 • севисни лифтови
 • градежни лифтови, платформи и висечки скелиња
 • извозни постројки во рудници
 • лифтовски платформи и подигачи во театри
 • висечки подвижни платформи
Последно освежено на Недела, 06 Октомври 2013 18:23
| + -