Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Формулари на ТЦИ ЕуроЦерт

Четврток, 04 Август 2011 13:27 Администратор
Печати PDF

Во прилог се поставени формуларите на ТЦИ ЕуроЦерт, достапни за симнување од нашата веб страна, кои ке им помогнат на корисниците за подобро, поточно и побрзо приготвување на потребната документација при извршување на одредена инспекција , технички преглед (прв или периодичен) како и припремата на документацијата за сертификација.

Име на документот:
ДокументГолеминаПоследна промена
Симни го овој документ (Baranje za periodicen pregled na lift.doc)Барање за периодичен технички преглед на лифт30 Kb16.08.2011 06:44
Симни го овој документ (Baranje za prv tehnicki pregled na lift.doc)Барање за прв технички преглед на лифт34 Kb16.08.2011 06:44
Симни го овој документ (Baranje za soobraznost na lift.doc)Барање за оцена на сообразност на лифт35 Kb16.08.2011 07:17
Последно освежено ( Вторник, 16 Август 2011 07:10 )
 

Закон за техничка инспекција и подзаконски акти

Вторник, 16 Август 2011 06:53 Администратор
Печати PDF

Во прилог се поставени дел од законите за техничка инспекција и нивните подзаконски акти и надополнувања, како и правилници за користење на техничка опрема како што се лифтови и транспортери, дигалки и индустриски транспортери, опрема под притисок и рударска техничка опрема.

Последно освежено ( Недела, 06 Октомври 2013 18:44 )
 

Закон за енергетика и подзаконски акти

Вторник, 16 Август 2011 06:53 Администратор
Печати PDF

Во прилог се поставени дел од законите за пуштање во работа на гасни системи за природен гас и нивните подзаконски акти и надополнувања.

Последно освежено ( Недела, 26 Јули 2015 10:49 )
 

Закон за безбедност на производите и подзаконски акти

Вторник, 16 Август 2011 06:57 Администратор
Печати PDF

Во прилог се поставени дел од законите кои се однесуваат при работа со техничка опрема и го дефинираат нивото и правилата за безбедност при работа со истата, нивните подзаконски акти и надополнувања, како и правилници за пуштање на пазар на лифтови и безбедносни уреди  за лифтови.

 

Барање за ставање во употреба и известувања до инспекторатор за техничка инспекција

Вторник, 16 Август 2011 07:00 Администратор
Печати PDF

Во прилог се поставени барањате кои се потребни да се достават при ставање во употреба одредени дигалки, индустриски транспортери, лифтови и слично. Истотака во согласност со законот за техничка инспекција поставени ни се и известувањата за извршен технички преглед кои се доставуваат до инспекторатор за техничка инспекција.

Последно освежено ( Вторник, 16 Август 2011 07:33 )
 
You are here:   HomeКорисни документи
| + -